ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

γεια σου ΠΑΤΡΙΔΑ

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ

Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα που σχετίζονται με το ουζάκι και το μεζέ του.

Προβάλετε και τα δικά σας!

 

15 Αύγουστος Κοίμηση της Θεοτόκου

Παναγία Τήνου

Εκατονταπυλιανή Πάρου

Προυσιώτισσα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ

ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!

ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, που στάλθηκε στον Βρετανό Καθηγητή Δρ Ουίλλιαμ Μάλλινσον μετά από αίτησή του για τη συγγραφή σχετικού βιβλίου, αναφέρεται, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" στις 10 - 8 - 2003 μ.Χ., ότι οι ΗΠΑ:

  1. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ των 10 ΜΙΛΙΩΝ!!!
  2.  

  3. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στα ΥΜΙΑ!!!

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, αποδεικνύει τώρα - για άλλη μια φορά- ότι τίποτα δεν κάνουν οι Τούρκοι, αν δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο - έγκριση από το Στέιτ Ντiπάρτμεντ!

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ:

  1. οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αριθμό εισβολές τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον Εθνικό Χώρο των 10 μιλίων !!! [με εκατοντάδες επικίνδυνες εμπλοκές]
  2. οι "ατρόμητες" διαβεβαιώσεις των Τούρκων Στρατηγών, ότι θα συνεχίσουν ανεμπόδιστα να μπαίνουν στην Ελλάδα των 10 μιλίων!!!
  3. η θρασύτατη εισβολή τουρκικού στρατού στα Ύμια!!!

Σκοπός όλων αυτών ήταν, όπως προκύπτει, η συντονισμένη προσπάθεια να πληγεί διεθνώς το ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ στο ΑΙΓΑΙΟ, να θεωρηθεί "ειδική περίπτωση", να εξασθενήσει η ελληνική Νομική Θέση, να εθιστεί η κοινή γνώμη σε 'λύση" εθνικού ακρωτηριασμού, να νομιμοποιηθεί η έμπρακτη αμφισβήτηση του στάτους κβο, ΩΣΤΕ να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, προς όφελος των Τουρκικών γεωπολιτικών και στρατηγικών συμφερόντων και των Αμερικανικών γεωοικονομικών προνομίων, με την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου Αιγαίου - Κύπρου - Γαύδου!!!

Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα εφημερίδων, επιχειρείται ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ, όπου "συζητείται" η άτιμη ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 2-3 μιλίων από τη μια και η επέκταση των χωρικών υδάτων σε εύρος 2-3 μιλίων αντίστοιχα από την άλλη!!!

Σημειώνεται ότι σήμερα

ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι 10 μίλια και

ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ή ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, είναι 6 μίλια!

Κατά το (νέο) δε Δίκαιο της Θάλασσας που υιοθετήθηκε εδώ και μια δεκαετία, "προβλέπεται" ταυτόσημος Εναέριος και Θαλάσσιος χώρος! Δηλαδή όσο εύρος έχει ο ΑΕΡΑΣ, τόσο πρέπει να έχει και η ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ! Με δυο λόγια, όσο είναι η Θάλασσα τόσο και ο Αέρας και αντίστροφα!

Αυτό ακριβώς επικαλούνται "πονηρά" οι Αμερικάνοι, προκειμένου "νόμιμα" να επιτύχουν την ΑΝΟΜΙΑ!

Ωστόσο νόμιμη είναι και η ελληνική ρύθμιση που ισχύει εδώ και 70 χρόνια! Αλλά οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξασθενήσουν τελείως την ελληνική θέση, με μοχλό τη νέα Συνθήκη για το Δίκιο της Θάλασσας!

Η αμερικανική ξεδιάντροπη και ανήθικη στάση (συμμάχου κιόλας χώρας) ταυτίζεται έτσι ανοικτά, επίσημα και απόλυτα με την τουρκική και επιζητεί την ταύτιση ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (προς τα κάτω όμως) στο εύρος των έξι μιλίων!!!

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ!!!

Πριν από περίπου επτά - οκτώ χρόνια, ένας γενναίος Βουλευτής της Θεσσαλονίκης - μη επαγγελματίας...-ο κ. Τάσος Νικόπουλος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας στην Κυβέρνηση τον μέγα κίνδυνο που προέκυπτε από το νέο Δίκαιο της Θάλασσας, επειδή υπονοούσε ταύτιση εναέριου και θαλάσσιου χώρου και ήταν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα εκμεταλλευόταν αυτή την πρόνοια οι "φίλοι" μας!!!

Οι Κυβερνήσεις από τότε, οι Βουλευτές και οι Υπουργοί, επειδή ακριβώς ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ πριν 7-8 ολόκληρα χρόνια, ΕΠΙΣΗΜΑ με χαρτιά και στοιχεία καταγεγραμμένα στα επίσημα πρακτικά της Βουλής, δεν πρόλαβαν το κακό, με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 τουλάχιστον ναυτικά μίλα, ώστε να ταυτιστούν αέρας και θάλασσα, ευθύνονται με ΒΑΡΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ για την τραγική εξέλιξη!

Η ΕΛΛΑΔΑ βάση ακριβώς του Διεθνούς Δικαίου και της νέας Συνθήκης για το Δίκαιο της θάλασσας, έχει νόμιμο και αναμφισβήτητο δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια (συν τον εναέριο από πάνω χώρο)! Αντ΄ αυτού εμφανίζεται να "απεμπολεί" Εθνικό Κυριαρχικό της δικαίωμα, ζωτικής σημασίας για την εσωτερική της ενότητα, την οικονομική της ανάπτυξη και τη στρατηγική της Εθνική Άμυνα!!!

Για το παρασκήνιο της υπόθεσης επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Τώρα προέχει ένα: Η διάσωση του εναέριου χώρου των 10 μιλίων και η στήριξή του με άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων, σε ίσο εύρος από κάτω του!

ΕΛΛΗΝΕΣ, μην αφήσετε να ακρωτηριαστεί και πάλι εθνικά η Ελλάδα!

ΕΛΛΗΝΕΣ, τα σύνορα στο Αιγαίο, τέθηκαν με τη θυσία εκατομμυρίων προγόνων σας! Χιλιάδες σκοτώθηκαν, μαρτύρησαν, μάτωσαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, πείνασαν, δάκρυσαν, πολέμησαν, ξενιτεύτηκαν!

Το μόνο "κόκκινο" που έχει το Αιγαίο, είναι το αίμα μας!

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ!

Μην φέρετε πιο κοντά τον μεγάλο αποβατικό αερομεταφερόμενο στόλο ελικοπτέρων της Τουρκίας!

Μη φέρετε πιο κοντά τα Τουρκικά μαχητικά!

ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΓΗ, ΟΥΡΑΝΟ και ΥΔΩΡ!

ΜΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ "ΚΕΡΥΝΕΙΕΣ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

 

 

 

  ***

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα αποκαλύπτει αιφνιδιαστικά ο Ριζοσπάστης!

***

***

***

 

htmlGEAR.com